Een 'memorabel persoon' en een 'geweldig mens'.
"Bedankt voor het delen van je kennis met de wereld"


Leo Beenhakker 
(Oud bondscoach en trainer van vele internationale clubs o.m.. Real Madrid, Ajax)
"Wiel is norm belangrijk geweest voor de voetballerij”, sprak Leo Beenhakker. We hebben een markant en gerespecteerde collega verloren. De man is enorm belangrijk geweest voor de voetballerij. Zeg maar de grondlegger van de totale balbeheersing zonder daarbij het overzicht te verliezen, want dat is natuurlijk een belangrijk bijkomend aspect"
Ruud van Nistelrooy(voormalig international en oud speler van o.a. PSV - Manchester U - Real Madrid) "Wiel Coerver"  aldus Ruud van Nistelrooy na de dood van de voetbalfanaat uit Limburg. "Als kind heb ik zijn videobanden met grote ogen bekeken. En vervolgens dag in dag uit, jaar in jaar uit met veel plezier geoefend.” 
Robin van Persie (Nederlands international) Ook Robin van Persie was aangedaan door het overlijden van Coerver. "'Ik hield er net als veel andere kinderen van om te kijken naar de video's van Coerver. Bedankt voor het delen van je kennis met de wereld.”
Osalvo Ardiles 
(voormalig speler en international Argentinië)
"Het coaching-leerprogramma van Coerver heeft grote invloed gehad hoe nu het spel wordt onderwezen over heel de wereld. Het is een prachtig programma die de vaardigheden kunnen verbeteren van de toekomstige generatie"
Johan Derksen (Oud speler en voetbaljournalist) De beste trainer uit de 50 jarige historie van het betaalde voetbal is nog altijd Wiel Coerver (Johan Derksen 2004)
Jurgen Klinsmann(voormalig international Duitsland en oud trainer van Duitsland en USA)

"Ik zou willen dat het Coerver Coaching programma beschikbaar was geweest toen ik klein was.Het zou mij zeker nog een betere speler hebben gemaakt"
Carlos Parreira (oud bondscoach van Brazilië,  Parreira was zes keer als coach op een WK vertegenwoordigd) "Ik heb destijds in Brazilië met veel voormalige topspelers en coaches het Coerver programma bestudeerd. Het was voor ons allemaal duidelijk dat dit programma stimuleert en de individuele vaardigheden en creativiteit verbeterd. Het is niet alleen voor Brazilië maar ook voor alle andere landen een geweldig programma".
Wim van Hanegem (oud international en trainer) "Coerver wilde iedereen een Pelé of Beckenbauer maken", aldus Wim van Hanegem kort na het overlijden van Coerver"Imang Taryana (Trainer   
en voetbalwetenschapper 
Indonesië)
"Coerver heeft Indonesië veel gebracht, niet alleen op voetbalgebied maar ook als mens. We zullen Coerver en zijn leer altijd trouw blijven"
Pepijn Lijnders (Trainer en werkzaam bij FC Liverpool) 'Elke dag werken vele Portugese talenten aan hun scorend vermogen, met dank aan de oefenstof van Coerver. Hij veranderde het voetbal, uitgaande van Nederlandse gedachtes: aanvallend, attractief en creatief. Hij zette de individuele speler centraal zoals niemand dat eerder had gedaan. Spelers als Hulk en James bewijzen wekelijks dat individuele ingevingen de basis zijn voor attractief en aanvallend voetbal.'
Johan Cruijff Ik pleit voor het breed invoeren van de methode Wiel Coerver in het Nederlandse voetbal. ,,Van Ajax tot een schoolelftal; verplicht ze allemaal op techniek te trainen'', luidt zijn oproep aan de KNVB in 2015
Krisitine Lilly USA (Huidig coach en als speelster 2 x Wereldkampioen en 2 x goud Olympische spelen) De Coerver Methode heeft de geschiedenis veranderd, het is authentiek en het beste voetbal leerprogramma wat ik ooit heb gezien. Het maakte mij tot een een betere speelster.Mario Been(Oud-speler en huidig trainer)En in 2011 trainer van Feyenoord. Been bewaart goede herinneringen aan Coerver. ‘Hij was een geweldig mens, die mooi over voetbal kon praten’, zegt Been. ‘Ik heb nog middagen met hem op Varkenoord getraind. Hij was een memorabel persoon, ook voor deze club. We zullen hem zondag op gepaste wijze herdenken.’
Vincente Del Bosque: (Voormalig bondscoach Spanje) "De Coerver Methode wordt al jaren gebruikt bij gerenommeerde clubs als Real Madrid en vele anderen verenigingen in Spanje. Met name in de beginjaren van een speler is het een uitmuntend programma. Het maakt niet uit welk systeem of tactiek je speelt op het hoogste niveau zal waarschijnlijk de techniek de doorslag geven.New Cell New Cell New Cell
"Alfred's Coerver Coaching cursus bij Real Madrid werd zeer goed ontvangen door ons allen, want ons doel, met name in de beginjaren, is technische uitmuntendheid. Tenzij spelers zijn zeer technisch, het maakt niet uit welk systeem of tactiek je speelt, op het hoogste niveau zal je waarschijnlijk verliezen. "- Vincente Del Bosque . Spanje nationale team hoofdcoach, FIFA World Cup en de UEFA Euro Kampioen.