"Voetballen doe je voor 20% met je hoofd, 20% met je benen en 60% met je hart. Dus speel altijd met je hart."

"Toen ik slaagde voor mijn trainersdiploma, had ik een 9 voor psychologie, maar ik heb mijn hele leven met alles en iedereen ruzie gehad.”

"Die van Gaal vindt zijn spelers niet belangrijk! Maar hij vindt zichzelf belangrijk. "Onzin wat die van Gaal allemaal vertelt het is een voorbeeld van hoe het niet moet"

"kinderen zijn puur goud. Ze willen niets liever dan een voetballer worden. Echter hebben niet alle kinderen de kwaliteiten van Cruijff van de lieve heer gekregen. Die kinderen verdienen betere trainingsstof."

"Sym Plooijer (destijds hoofd opleidingen KNVB), Sym moest mij het trainersvak leren, terwijl hij zelf nog geen corner kon nemen"

"Anatomie en zo kun je wel leren in Zeist maar dat kun je ook in de boeken leren daarvoor hoef ik niet naar Zeist"

"Van basten kan zich als trainer niet verplaatsen in spelers die minder begaafd zijn"                                    

"Een tennisser oefent 4 uur per dag maar een voetballer krijgt nog geen half uur om zijn passerbewegingen te verbeteren"

"Waarom het gaat is dat je het verschil moet analyseren en het verschil beter maken"                                             

"Zouden die mensen, die de opleiding op het bureau in Zeist de trainerscursus ontwikkelen weten waar het in het voetbal 'echt' om gaat?"

"Spelers moeten zich in alle situaties aan de bal kunnen handhaven Spelers moeten elke dag een notitie maken van wat beter kan"

"Er heerst een schoolmeestersklimaat in Zeist. Kees, jij bent de laatste die er wat aan kan doen." (Kees = Kees Rijvers, bondscoach Nederlands elftal (1981/82)

"Ik kijk Cor Brom aan, ik kijk Spitz Kohn aan en zeg: " Zijn jullie het nou werkelijk eens met al die onzin, of moet ik weer mijn mond opendoen? In Engeland, Spanje, Italië, heeft niemand een diploma nodig. Iedereen die een vent is, kan daar zo voor een groep staan."" (tijdens een vergadering in Zeist bij de KNVB)

"Een vakman zoals Ernst Happel s gegarandeerd in één week uitgepraat over voetbal. En zij (KNVB) praten zes jaar."

"De bossen in Zeist kunnen onder de rapporten bedekt worden, maar niemand durft te zeggen waar het nu werkelijk om gaat: de jeugd moet weer techniek bijgebracht worden."

"De bossen in Zeist kunnen onder de rapporten bedekt worden, maar niemand durft te zeggen waar het nu werkelijk om gaat: de jeugd moet weer techniek bijgebracht worden."

"Het publiek heeft graag 25 gulden over voor een speler als Gerald Vanenburg"                                                      

"Ik heb vooral Jupp Heynkens als trainer hoog zitten, maar in dat boek van hem heb ik niet één oefening gezien waar een voetballer een betere techniek door krijgt."

"Iedereen kan voetballen. We hebben toch ook allemaal leren schrijven? Dat gaat alleen niet als we een kinderhandje vast blijven houden. Laat de kinderen zelf initiatief nemen." 

"Mensen die beweren dat voetbal simpel zou zijn, begrijpen er niets van. Voetbal is alleen simpel voor de weinige topspelers die zich met hun superieure technische vaardigheden, op snelheid, in een kleine ruimte, onder druk, meerdere tegenstanders moeiteloos kunnen passeren"

"In andere sporten is het aantal herhalingen om een bepaalde techniek foutloos te leren spectaculair vermeerderd. De gemiddelde jeugdspelers heeft slechts enkele minuten daadwerkelijk balcontact per week, en daarbij leren ze nog hoe ze een ander het voetballen onmogelijk moeten maken"

"Men kan blijven praten in technische commissies, studie- en adviesgroepen, nog meer rapporten samenstellen, met trainingsschema's zwaaien; wanneer men de jeugdopleiding van een voetballer analyseert en vergelijkt met andere sporten, kom je tot de conclusie dat de voetballerij hopeloos faalt"

"Het is voor onze trainers eenvoudiger een speler op te leiden om de tegenstander het scoren te beletten, in plaats van spelers die met oogstrelende acties scoringskansen creëren tegen een muur van conditionele verdedigers"

"De trainerscursussen die zijn samengesteld, puilen uit van pietraat over tactische concepten, wedstrijdanalyses en systemen die de spelers in aanvallend opzicht toch niet kunnen uitvoeren door een groot gebrek aan offensieve kwaliteiten"

"Voor alles wat via een fluitsignaal of stopwatch is ontwikkeld, is nog nooit iemand naar een voetbalwedstrijd komen kijken"

"Technisch zwakke spelers moeten niet hard trainen, ze moeten een bepaalde techniek zo vaak herhalen, tot ze deze met een minimum aan inspanning kunnen uitvoeren"

"Diegenen die bij de nationale voetbalbonden verantwoordelijk zijn voor de trainers opleidingen moeten de hand in eigen boezem steken en het eigen belang niet langer laten doorwegen"

"Geheugen van beelden is superieur aan dat van woorden"