Afbeelding invoegen
Nieuws over BeleidDinsdag 03 juli 2018
Belgen geven ons hoop! Waarom Nederland in 2022 wereldkampioen wordt.
 

 
Zaterdag 09 juni 2018
Het probleem van het Nederlands voetbal: De Bondsvergadering

Afgelopen donderdag 7 juni was er weer een bondsvergadering van het betaald voetbal. Ook deze keer kwamen de heren er niet uit en werden enkele plannen weer doorverwezen naar een extern onderzoek.
Zo hobbelen we gewoon verder en is Cyprus ons bijna voorbij op de UEFA Coëfficiëntenlijst
 
Lees: Zolang clubs als Emmen, Exelsior, Dordrecht etc mede het beleid bepalen wordt het nooit meer wat met het Nederlandse voetbal. Afbeelding invoegen
 
Dinsdag 24  april 2018
Visie AZ: Het opstellen van een beleidsplan
 
Of het nu op op professioneel of amateurniveau is, iedere vereniging is gebaat bij een eenduidige visie. De gehele club dient één lijn in opleiden te hanteren en een zelfde visie op succes te hebben. Om deze visie te structureren is het raadzaam een beleidsplan op te stellen.
Afbeelding invoegen
In dit artikel geeft biedt AZ u zeer goede handvatten voor het opstellen van een beleidsplan. Elk onderdeel van het plan wordt uitgelicht en u leert hoe uw plan breed gedragen wordt en alle mensen binnen de vereniging op dezelfde manier handelen.

Lees het artikel
 
Vrijdag 15 juni 2018
Vierdelige documentaire: De staat van oranje
 
Er was een tijd dat Nederland voorloper was binnen het voetbal. Nu kijken we met bewondering naar onze zuiderburen en mogen we niet meedoen aan het WK in Rusland. In de vierdelige serie ‘De staat van oranje 2018’ wordt bekeken hoe die dramatische val van Oranje tot stand kwam en hoe we weer succes kunnen krijgen. Makers Sjoerd van Ramshorst en Jeroen Stekelenburg laten zien hoe Duitsland sterker uit zo’n soort crisis kwam door het roer om te gooien en in de laatste aflevering wordt de jeugdopleiding van AZ in het zonnetje gezet. Is de aanpak van de club uit Alkmaar de manier om weer successen te boeken? Beeld: © ANP

Afbeelding invoegen
 
Dinsdag 20 maart 2018
Wat wij van de Vikingen kunnen leren
 
Afbeelding invoegen Tot 2002 speelde IJsland een bescheiden rol in het Europese voetbal. De eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland, met 335.000 inwoners wist in het koude Rykjavik het elke tegenstander moeilijk te maken maar verder dan wat gelijke spelen kwamen de Vikingen vaak niet. Op IJsland kan maar vijf maanden per jaar buiten gevoetbald worden (mei -september) en tot 2002 moest er getraind worden op gravel omdat het ontbrak aan kunstgrasvelden en sporthallen wat mede de oorzaak was dat IJsland geen echte potten kon breken op het vasteland.
In 2003 besloot de IJslandse voetbalbond KSI het hele voetballandschap een klap om te gooien, de bond liet 7 indoor-voetbalhallen bouwen, liet 25 kunstgrasvelden en 150 mini-courts aanleggen en investeerde in de coach-opleidingen.

Lees: wat wij van de VIkingen kunnen leren.

Woensdag 14 februari 2018 Bron:https://www.daardan.nl
Het huidige promotie- en degradatiesysteem werkt niet in het jeugdvoetbal
 
De KNVB heeft ook in het jeugdvoetbal voor een pyramidemodel gekozen bestaande uit 10 of 11 klassen (Van Eredivisie tot en met 5e Klasse) met een daarop aansluitend promotie- en degradatiesysteem. Maar dit model is afgestemd op seniorenvoetbal. Een goed team kan zich binnen een aantal jaren op werken naar het niveau waarop het thuis hoort. Een jeugdteam heeft die tijd echter niet. In de jeugd schuiven kinderen elk jaar door naar een ander team, vaak ook nog naar een andere klasse en om de 2 jaar naar een andere leeftijdscategorie. Bij hen werkt dit pyramidemodel daardoor niet. Zij zitten vaak vast in een Afbeelding invoegen
proces dat zich om de twee jaar herhaalt. Of ze daar nu wel of niet in thuishoren qua niveau. Of ze moeten naar een andere club overstappen, maar ook daar lopen ze weer tegen hetzelfde probleem aan.
 
Lees het artikel: Pyramidemodel KNVB is te star voor jeugdvoetbal

Woensdag 30 januari 2018 Bron:https://www.vi.nl/pro 
Tien inzichten die het Nederlands voetbal vooruit kunnen helpen
 
Nederland is toe aan verandering. Genoeg redenen voor VI-Pro om twintig prominenten bij elkaar te brengen voor een congres waar bij de vraag "trainen we wel hard genoeg" centraal stond. Dat leverde tien inzichten op die veel verder reiken dan alleen de fysieke component.
 
Afbeelding invoegen
 
Lees hier het hele artikel

03 oktober 2017 Bron: nos.nl
De staat van het Nederlands Voetbal
Piet de Visser: 'Clubtrainers helpen het Nederlands voetbal naar de Sodemieter'

De laatste keer dat het Nederlands elftal zich twee keer op rij niet wist te plaatsen voor een eindtoernooi, had Piet de Visser er al een heel voetballeven op zitten. Al zestig jaar zit het 83-jarige voetbaldier in het vak. Nog altijd reist hij de hele wereld over als scout van Chelsea. Hij heeft alles al gezien, alles al eens meegemaakt. Toch kan hij zijn emoties nauwelijks onderdrukken als hem gevraagd wordt naar de staat van het Nederlandse voetbal. Er volgt een vurig pleidooi: "Het Nederlandse voetbal gaat naar de sodemieter. En dat komt door de trainers. Niet de KNVB is hoofdverantwoordelijke, het zijn de clubtrainers. Die hebben het laten versloffen."

Lees het hele artikel

17 december 2017
Wanneer worden de KBVB en de KNVB wakker?
 
Eerder schreef Hugo Gruijters op sportnext over de deplorabele staat van het Nederlandse voetbal. De prima prestatie vorig seizoen van Ajax in de Europa League daargelaten, als Nederland tellen we niet meer mee in Europa. Met als dieptepunten de huidige prestatie van het Nederlands elftal en onze clubs in de Champions- en Europa League. Vorig jaar werden er veel goede ideeën geboren om dit probleem op te lossen, wat op clubniveau ook speelt bij onze Belgische buren.
Afbeelding invoegen
In Brugge sloegen Belgische sportmanagement studenten van VIVES Hogeschool Brugge en Nederlandse studenten van de opleiding SPECO (Fontys) de handen ineen. Op het aanbod om deze ideeën te delen met de KNVB en KBVB is tot op de dag van vandaag niet gereageerd.
 
Lees hier het hele artikel
 
04 augustus 2017
Masterplan 2017 - 2019 toekomststrategie amateurvoetbal Duitsland
 
 Afbeelding invoegen