Opleidingen Nieuws
Dinsdag 18 september 2018      
Bijscholingsprogramma VVON najaar 2018      
Bij de VVON kunt u dit najaar weer diverse bijscholingen volgen die u de benodigde licentiepunten opleveren en uw kwaliteiten als voetbaltrainer vergroten. Klik op de banner hieronder om alle beschikbare bijscholingen te bekijken.      
       
 
Zondag 15 juli 2018
Opleiding: Nieuwe workshops workshopvoetbalscouting.nl
 
 
Donderdag 26 april 2018
Cursus: Het peter Hyballa weekend, 23 en 24 juni 2018
 
Voetbalscholing.nl presenteert een tweedaagse voetbalopleiding van formaat en wederom met een topdocent. Na vele gastsprekers en veldtrainers van naam presenteren zij u nu de sympathieke trainer Peter Hyballa. De cursus vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 juni.
Klik op de afbeelding voor meer info
Afbeelding invoegen
 
Trainershoekske 12 januari 2018
Beste KNVB, waarom zijn uw trainer/coach opleidingen zo ontzettend duur?
 
De trainingsopleidingen van de KNVB behoren tot de duurste opleidingen in Europa. Een UEFA B diploma behalen kost je in Nederland ruim € 4350. In Belgie betaal je maar liefst € 4000 minder namelijk € 315. In Engeland ben je ongeveer € 700 kwijt om de opleiding te mogen volgen en in Duitsland € 800.
 
Maar waarom die gigantische verschillen? 'T Trainershoekske ging op onderzoek uit....
 
 
 
 

Bron: puurvoetbalonline.nl Geschreven door Johan Staal op 12 juli 2017
Een toelatingsexamen UEFA C of toch een aflevering van Bananasplit...
 
In de achter ons liggende weken deden er enkele honderden kandidaten in Utrecht mee aan de toelatingstest voor het trainersdiploma UEFA C. Een toelatingstest die nog geen half uur duurde zodat sommige het idee hadden dat ze in een aflevering van Bananaspilt terecht waren gekomen
Lees het hele artikel

Bron: telegraaf.nl 19-05-2017 Marcel van de Kraan
Van Gobbel wanhopig na 'nee' van KNVB
De KNVB heeft opnieuw een WK-International de toegang geweigerd tot de trainerscursus

Feyenoord-jeugdcoach Ulrich van Gobbel (46), full-time verbonden aan de jeugdopleiding van de Rotterdamse club en samen met Damien Hertog trainer van Feyenoord onder 19, wil worden toegelaten tot de cursus Oefenmeester I. Dat is niet eens het hoogste diploma, maar Van Gobbel wil na oefenmeester II graag de stap maken om zich verder te kunnen ontwikkelen binnen de jeugdopleiding.

De toelatingscommissie van de KNVB heeft hem de weg versperd: Lees het artikel

07-02-2017 Bron: petitie.nl
Ter herinnering: Petitie: Opwaarderen UEFA TC2/Licentie voetbaltrainers
 
Enige tijd geleden werd er door Carlo Kastermans een petitie geplaatst op petities.nl.
De petitie luidde: Door de organisatorische wijzigingen van de KNVB de afgelopen jaren en de komende ontwikkelingen moet de bevoegdheid van de UEFA B/TC2 licentie worden verhoogd tot en met het niveau van de eerste klasse KNVB
   
 Bent u het eens met deze stelling kunt u hem alsnog ondertekenen op: Petitie.nl Opwaardering TC2/Licentie
 
   
 2006
Jan Boskamp 'Ik baal nog altijd dat ik geen trainer van Vitesse mocht worden'

Johan Boskamp behaalde in het seizoen 2005 zijn Pro Licence. De Rotterdammer volgde de opleiding omdat hij aan de slag wou bij Vitesse Arnhem, een Nederlandse subtopper. Een deal was in de maak, maar sprong op het laatste moment af. Daardoor was Boskamp weinig gemotiveerd om de opleiding af te maken. Mede door dat gebrek aan motivatie slaagde hij niet voor het examen. Hij kreeg een herkansing en behaalde zo alsnog zijn Pro Licence.