Afbeelding invoegen
Techniek Homepage


 
 
 
 
 
football animated GIF

Maandag 10 september 2018      
De sliding is in Nederland aan het uitsterven      
       
Een mooi fenomeen dat voetbal in veel opzichten uniek maakt, is de sliding. Dit hulpmiddel is bedoeld voor een verdedigende speler om de bal van een aanvallende speler te veroveren. Persoonlijk ben ik geen grote fan van de algemene speelstijl die op de meer fysieke kant vertrouwt en ik denk niet echt dat ik het leuk zou vinden als teams 90 minuten lang elkaar de benen onderuit schoppen. Maar ik geniet wel van een goede op techniek ingezette sliding      

     
Dus waarom is de sliding eigenlijk meer een uitzondering dan de norm zoals die vroeger was? Terwijl het een laatste redmiddel kan zijn tussen winst en verlies!      

     
Lees hier het hele artikel
 
vrijdag 20 juli 2018
Waarom zijn de beste dribbelaars zo klein?
 

 
Maandag 02 juli 2018
Hoe trap je de perfecte penalty?
 

 
Woensdag 27 juni 2018 Bron: https://www.businessinsider.nl
Het doelpunt van Messi geanalyseerd
 
Live was de actie van Messi al fenomenaal, maar in de herhalingen valt de echte kunst ervan pas op. Laten we eerst kijken vanuit welke positie de bal naar Messi werd gespeeld en wanneer Messi besloot zijn loopactie in te zetten. Kijk de analyse door op onderstaande banner te klikken
 
Afbeelding invoegen
 
december 2017
650+ Video's techniektraining

 
 
december 2017
Hulpmiddelen voor het verbeteren van het dribbelen
 
"Hoofd omhoog jantje, kijk om je heen, zie de ruimte, hou overzicht, rug recht" zijn termen die we als trainer vaak gebruiken als we onze pupillen een dribbelvorm laten uitvoeren.
Een ideaal middel om het dribbelen te verbeteren en overzicht te houden is de Vision Dribbel Bril. Deze bril is afkomstig uit het Top-Basketbal en is een bril met aan de onderkant een rand waardoor je de bal aan je voeten niet ziet. Hierdoor wordt je gedwongen om over de bal heen te kijken en overzicht te houden in het veld. Testen hebben uitgewezen dat de spelertjes door het gebruik van de bril spelenderwijs meer overzicht kregen en de dribbeltechniek werd verbeterd. Dus ideaal voor de jeugdtraining om zo af en toe te gebruiken. Ook bij voetbalscholen en techniekscholen zie je dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de dribbelbril. 

De dribbelbril:
-Forceert de drager om de bal te controleren met zijn/haar gezichtsveld naar voren.
-Verbetert reactietijd tegen verdedigers
-Versterkt het zelfvertrouwen met de bal
Heb je geen dribbelbril(len) te beschikking dan zijn er nog altijd talloze andere manieren te verzinnen om het overzicht tijdens het dribbelen te verbeteren. Één voorbeeld is dat de trainer steeds een ander aantal vingers omhoog steekt en dat de pupillen steeds dit aantal moeten roepen.

Dribbelbril bestellen: zie Google: dribbelbril voetbal basketbal
 

December 2017
Laat ze beginnen (oefenen) met de Soccerpal...
 

In België (en in veel meerdere landen) is het ,al jaren, de gewoonste zaak van de wereld om pupillen te laten oefenen met de Soccerpal. In Nederland is de Soccerpalmethode nog steeds niet erg populair, waarom is  een raadsel, want vanaf de U-6jes is het uitermate geschikt om balgevoel te kweken. Soccerpal is een net met koord en handvat waarin een bal wordt gestopt en waardoor bewegingen zoals trappen, koppen ,lopen etc. gemakkelijk herhaald kunnen worden, ideaal voor het aanleren van coördinatie!

 
Wesley Sneijder: "ik kreeg toen ik zeven jaar was net als alle andere pupillen bij Ajax een bal aan een touwtje mee naar huis. Elke avond thuis een paar uur met beide benen oefenen, had de trainer gezegd. Vanaf het begin heb ik geen avond overgeslagen. Daar pluk ik nu de vruchten van."
   De Soccerpal is (meestal) bij uw trainingsartikelen-leverancier te bestellen!

 

 December 2017
Foot Co Robics ter ontwikkeling van het technisch-coördinatief vermogen
 
In België bij veel verenigingen wordt gebruik gemaakt van Foot Co Robics. Foot Co Robics is ontwikkelt door Joost Desender en heeft als belangrijkste doel de specifieke voetbalvaardigheden (het coördinatief-technisch vermogen) en het balgevoel te verbeteren. Foot-Co-Robics kan vertaald worden als voetbalcoördinatie op muziek of ook deels als ‘Coerver’ op muziek. Een perfect huwelijk om specifieke voetbalvaardigheden
en ritmiciteit (Ritmiciteit betreft bewegingen met het hele lichaam) te scholen in de lessen Lichamelijke Opvoeding of als leuke en speelse afwisseling tijdens voetbalstages.
En waarom ook niet op mooie zomerdagen tijdens de cooling–down even wat muziek en voetbal combineren?

Of waarom zouden we niet extra FCR-oefeningen als huistaak meegeven? Ze zijn uitdagend, leerrijk en haalbaar voor kinderen tussen 10 en 14 jaar. Niet toevallig de GOUDEN LEEFTIJD om het technisch-coördinatief vermogen te ontwikkelen.
 
Doelstellingen Foot-Co-Robics:

• Snel voetenwerk met bal
• Souplesse en lichtvoetigheid
• Ritmiciteit, ontwikkelen ritmegevoel
• Tweevoetigheid
• Bewegingsbewustzijn (continuïteit in de beweging)
• Tijds – en ruimteperceptie
• Concentratievermogen
• Groepsgevoel (collectief simultaan bewegen)20-12-2016 Bron: catenaccio.nl
Techniektraining 2.0: Zo worden spelers beter zonder dat ze het door hebben
 
Afgelopen seizoen liet Thomas Tuchel, trainer van Borussia Dortmund, zijn spelers met tennisballen in hun handen trainen. Zo konden ze niet aan het shirtje trekken of met hun handen duwen, waardoor ze gedwongen werden om vooral met hun voeten te verdedigen. Tuchel deed dat omdat hij zich stoorde aan onnodige overtredingen in wedstrijden. Hij had dat expliciet tegen zijn spelers kunnen zeggen ("let er op, niet te veel shirtje trekken”), maar hij koos voor een vorm van impliciet leren. Hij schiep een situatie waarin spelers als vanzelf zouden leren om minder van zulke overtredingen te maken.

 
Lees hier het hele artikel

06-02-2016 Bron Catenaccio.nl
Een pleidooi voor de techniek (en waarom straatvoetbal meer is dan voetbal op straat)
 

 
Bron az.nl 12 augustus 2013
Werken met voetbal huiswerk

In dit artikel vindt u een handleiding over het werken met Voetbal Huiswerk. Er wordt beschreven wat Voetbal Huiswerk inhoudt en hoe u dit het best toe kunt passen. Voetbal Huiswerk is iets waar alle trainers van de AZ Jeugdopleiding mee werken. Het spreekt voor zich, de trainer geeft aan wat de speler de aankomende week extra mogen oefenen.

Waarom Voetbal Huiswerk?

Voetbal Huiswerk is een manier om uw spelers de vele techniekoefeningen op het online platform van de AZ Voetbalschool snel aan te leren. Zoals ook tijdens het eerste scholingsmoment werd verteld door Stuart Brown ( techniektrainer AZ Jeugdopleiding ) is techniek snel te ontwikkelen wanneer er wekelijks tijd en aandacht aan besteed wordt. Door het kennis laten maken met techniek en het oefenen daarvan, zullen de spelers een succesbeleving hebben en zichzelf zichtbaar verbeteren. Dit resulteert in het vergroten van het zelfvertrouwen en een verhoogt speelplezier.

Lees het hele artikel
 

 
Impressie van een 2-daase Coerver-coaching opleiding