Afbeelding invoegen


           
 Maandag 30 april 2018
Artikel: Omgang met gevoelige, teruggetrokken en verlegen spelertjes
 
Tranen in de training vindt geen enkele coach leuk. Het doel van de jeugdtrainer is om deze gevoelige kinderen vertrouwen te geven in zichzelf en in hun capaciteiten. Maar hoe?  Waarschijnlijk elke coach kent dit probleem. En als coach wil je helpen. Hoe help je dit type speler en hoe kun je voorzichtiger reageren?
Afbeelding invoegen

Lees ons artikel
 
Maandag 09 april 2018
Een Fairplay-Verklaring voor ouders
 
In België is het de gewoonste zaak van de wereld dat ouders voor elk nieuw seizoen een Fairplay-verklaring ondertekenen. De verwachting is dat ouders zich steeds als waardige supporter trachten te gedragen en dit in alle omstandigheden.
 
Afbeelding invoegen

Dinsdag 27 maart 2018
Het pupillenvoetbal moet snel een zomersport worden
 
Al meer als twintig jaar wordt er in dit land een intense discussie gevoerd over de vraag: " Is voetbal een winter of zomersport? Afgelopen winterperiode was het weer eens zover en werden de groepsapps wekelijks overspoeld met berichten dat het voetbal wederom was afgelast. Ik heb afgelopen weken trainers gesproken die al maanden niet meer  getraind hebben. En het gaat al jaren zo om van andere jaren, waarin de winter vaak wat strenger was, nog maar te zwijgen. Maar waarom zoveel gekwebbel maar geen oplossingen aanbieden! Natuurlijk snap ik dat het vrijwel onmogelijk is door de klimaatsverandering om een perfect seizoen te programmeren, maar je kan wel het schema aanpassen dat je de afgelastingen minimaliseert.

Trainershoekske ging een kijkje nemen bij voetbalvereniging 1. FC Hellebrook een club uitkomend in de Kreisliga in de omgeving van Hamburg (Duitsland). We namen een kijkje hoe hun seizoensprogrammering verloopt te beginnen met het programma voor de pupillen (U-13)
 
Lees hier het artikel
 
Woensdag 21 maart 2018
Voetballessen voor kinderen van 3 tot 4 jaar: Peru
 
Afbeelding invoegen

youtube 2018
Coachen is een vak. Wanneer zijn de coachingsmomenten en hoe pas je die toe .
over coaching bij F, E en D pupillen.

 
Bron: belgianfootball.be Geplaatst 23-01-18
Grassroots' voetbalspelletjes uit België
 
Download ook: Dribbelfestival
 
Bron: .thefa.com 18-11-2017
10 Top Tips voor coaches van jonge kinderen in het winterseizoen
 
De koude wintermaanden staan weer voor de deur. Zeker als je traint met jonge kinderen is het niet gemakkelijk om deze periode (goed trainend) door te komen. FA Coach Martin Dighton geeft 10 tips voor het trainen van jonge kinderen in het winterseizoen.

Meer info: Klik hier
 
Woensd