Wie ben ik?

Mijn naam is Harrie van Elderen 59 jaar en een oud amateurtrainer uit de regio zuid 1. Helaas heeft mijn gezondheid me heel vaak in de steek gelaten tijdens mijn trainerscarrière die ik midden jaren tachtig bij mijn oude vereniging Gestelse Boys in Eindhoven begon en na een uitstapje naar België in 2014 bij de dames van Nederwetten eindigde.
 


Trainersvak

Mijn eerste kennismaking met het trainersvak was midden jaren tachtig, toen ik een jeugdtraining overnam van een vriend. In dat uur voelde ik me als een vis in het water! Dit was het begin van een studie die nu al ruim 30 jaar duurt.
Vanwege het plezier dat trainen me gaf nam ik steeds vaker een jeugdtraining over steeds meer jeugdtrainingen ging overnemen. Na een tijdje realiseerde ik me echter dat ik bezig was met een vorm van bezigheidstherapie, ik wilde het serieuzer en professioneler aanpakken. Ik ging me daarom verdiepen in het trainersvak. Ik zocht naar alles wat er maar te vinden was over het coachen en begeleiden van voetballers. In die tijd bezocht ik regelmatig de bibliotheek om kennis te vergaren. Ik kocht bij boekhandel De Slegte bijna alle boeken over trainen en coachen en ik bekeek honderden video's om tactisch beter te worden.
 
Vervolgens kon ik uren tot dagen spitten in deze berg aan informatie en maakte ik talloze aantekeningen die bruikbaar waren voor de toekomst. In het begin van mijn trainersloopbaan heb ik daarnaast honderden trainingen bekeken. Wederom had ik een notitieboekje bij de hand om belangrijke observaties van de net bezochte training te kunnen vastleggen. Maar ik wilde meer weten en schreef me in 1989 in voor de cursus Jeugdvoetbaltrainer, destijds een hoog aangeschreven cursus. Ik dacht dit even snel te doen maar deze cursus heeft me bloed, zweet en tranen gekost! Aangezien ik alleen het lagere onderwijs had afgerond was de leerstof zeker niet gemakkelijk voor mij. Tijdens het maken van mijn huiswerk had ik grote woordenboeken naast me liggen waarin ik de voor mij nog onbekende woorden opzocht. Maar goed, ik slaagde met lof en ook de UEFA C en UEFA-B heb ik met goed resultaat mogen afsluiten.
 




Teleurstellingen
 
Mijn trainersloopbaan is helaas niet altijd van een leien dakje gegaan. Wegens gezondheidsproblemen ben ik bij meerdere clubs vroegtijdig moeten stoppen. Ik heb zelfs clubs moeten afzeggen nadat het contract al getekend was. Dit was voor alle partijen erg vervelend. Wegens deze gezondheidsproblemen heb ik niet het maximale uit mijn carrière kunnen halen.



Gedurende het seizoen 1998-1999 (RKGSV) moest ik wederom vroegtijdig stoppen vanwege een tweede nekhernia. Ik was destijds zo teleurgesteld en terneergeslagen dat ik mijn hele verzameling aan informatie verkocht aan Paul van Veen, de latere hoofdredacteur van vakblad Trainersmagazine. Ik zeg niet dat mijn verzameling heeft bijgedragen aan het succes van deze trainerssite, maar tot op de dag van vandaag heb ik spijt van het verkopen van mijn verzameling.
 
 


 

Bloed kruipt waar het niet gaan kan
Toen ik na een langdurige revalidatie weer was opgeknapt, heb ik gelukkig nog enkele jaren op het veld kunnen staan. Wanneer dit door fysieke omstandigheden niet mogelijk was, werd ik bestuurslid, scout, technisch Coördinator of was ik ergens actief in een jeugdcommissie. Mocht ik door ziekte niet buitenshuis dan schreef ik een jeugdplan of las ik boeken. Altijd ben ik met het spelletje bezig gebleven... sinds 2000 heb ik hierdoor weer een behoorlijk archief opgebouwd 


Het ontstaan van 't Trainershoekske

2010
Iedere (hoofd)trainer is bekend met de vragen als;  "trainer heb jij nog wat oefenstof?"  of "trainer heb jij info over de opbouw van een training?"  etc, etc. Ook ik kreeg die vragen regelmatig voorgeschoteld, en ruim 10 jaar geleden had ik al het idee, om een website te bouwen voor de vele vrijwilligers en ouders die vaak ongeschoold, maar met heel veel plezier een training verzorgen. Ik maakte enkele opzetjes, maar dit plan kreeg destijds geen vervolg.

2014

In 2014 werden bovengenoemde vragen wederom gesteld door trainers van mijn bevriende club Nederwetten. Ik wilde ik een simpele website bouwen voor kennissen en vrienden die regelmatig een training verzorgen bij hun club. De website zou voorzien voorzien worden van oefenstof en informatie over het coachen en begeleiden van spelers.



2015
Op 5 januari 2015 registreer ik de domeinnaam Trainershoekske.nl. Ruim drie jaar later is de website zover dat hij eindelijk online kan. Van een simpele website is geen sprake meer. De laatste 2 jaar ben ik bijna dagelijks uren aan het werk geweest om de website van alle belangrijke informatie omtrent het trainersvak te voorzien. Het resultaat is: nu al meer dan 400 pagina's met informatie voor trainer, leider ouder of speler.


Waarom weer een trainingssite er zijn er al zoveel
Dat klopt, er zijn veel goede websites te vinden op het internet. 't Trainershoekske heeft dan ook niet de behoefte om met deze sites te concurreren. Nee, wij promoten zelfs de betere websites zowel internationaal als nationaal.

Wat is het verschil met andere websites
Iedere website heeft de bedoeling haar bezoekers zo lang mogelijk vast te houden. Bij ons vindt u regelmatig links naar andere websites, in binnen en buitenland. door gelinkt worden naar sites in binnen en buitenland. We brengen niet alleen nieuws over veldvoetbal, maar ook futsal, vrouwenvoetbal, en G-voetbal krijgen aandacht. 't Trainershoekse kijkt over grenzen heen. België heeft onze speciale aandacht maar we brengen nieuws uit alle delen van de wereld.

Wat kunnen wij u bieden
  • Aansprekende artikelen en oefenstof uit binnen en buitenland
  • Eigen artikelen, oefenstof en columns
  • Duizenden links naar websites en relevante onderwerpen
  • Een bijbel aan informatie voor de (beginnende) trainer.coach
Wat kunnen wij voor u betekenen
  • Niet meer zoeken op het net, wij zoeken voor u
  • Wij delen alles wat we mogen delen, vinden wij iets dan heb jij het ook
  • U vindt alles op een plek en  ingedeeld in verschillende categorieën

Zeker voor de nog veel opererende ongeschoolde ouders en vrijwilligers, is het een bijbel aan informatie

Gediplomeerde trainers
Wij hopen echter ook een platform te kunnen zijn ook voor gediplomeerde trainers en clubbestuurders. Vernieuwingen, veranderingen en innovatie in het trainersvak krijgen aandacht. Daarnaast willen wij ook informatie geven over de voetbalwereld buiten de Nederlandse grenzen. Hoe wordt er in het buitenland getraind en gecoacht? Wat is het verschil in opleiding? In deze tijd, nu het Nederlands voetbal in recordtempo daalt naar de kelder van het Europese voetbal, is een kijkje over de grenzen zeker niet misplaatst.
 
 
 


Technisch en grammatisch
Wij hebben geen achtergrond in de ITC of het bouwen van websites. Technisch gezien is de website hierdoor wellicht (nog) van de beste kwaliteit. Ook grammaticaal zal de oplettende lezer fouten kunnen ontdekken. Op een later tijdstip zullen op deze onderdelen verbeteringen en aanpassingen plaatsvinden.

Onze slogan is "Kennis en ervaring moet worden gedeeld"
Tijdens mijn zoektocht op buitenlandse sites viel mij direct op, dat er in het buitenland veel meer kennis wordt gedeeld dan in Nederland. Nederlandse trainers bewaren hun voetbalgeheimen schijnbaar in een kluis op zolder. Ook de kennis van ervaren trainers wordt zelden overgebracht naar de startende trainer. 't Trainershoekske nodigt alle trainers daarom uit, om u kennis door ons te laten delen. Heeft u een goede oefenvorm, artikel of wat dan ook, stuur het ons en wij zullen het plaatsen.
Wellicht zullen we op momenten best wel eens een goed artikel, website of oefenstof missen, eventuele tips zijn altijd welkom.

 
Ik wens iedereen veel kijk en leesplezier