Homepage Onze kinderen

Zaterdag 23 juni 2018
Kinderen blessure preventie: W-up om ACL blessures te voorkomen

Blessures zijn een onderdeel van sport. Dus het past alleen dat als je traint voor voetbal, je ook moet trainen om blessures te voorkomen. Letselpreventie voor kinderen is bijzonder kritisch, aangezien meer dan 1,5 miljoen kinderen elk jaar hun knieën en enkels verwonden. ACL Blessures bij kinderen nemen vooral toe, met een toename van 400% in het afgelopen decennium. 
Maandag 30 april 2018
Artikel: Omgang met gevoelige, teruggetrokken en verlegen spelertjes
 
Tranen in de training vindt geen enkele coach leuk. Het doel van de jeugdtrainer is om deze gevoelige kinderen vertrouwen te geven in zichzelf en in hun capaciteiten. Maar hoe?  Waarschijnlijk elke coach kent dit probleem. En als coach wil je helpen. Hoe help je dit type speler en hoe kun je voorzichtiger reageren?
Afbeelding invoegen
 
Lees ons artikel
 
Donderdag 24 mei 2018 Bron: ad.nl
Effect anti-pestprogramma's op scholen vaak nihil
 
Bij meer dan de helft van de basisschoolleerlingen die ‘pestlessen’ krijgen, hebben die amper effect. Van een aantal veelgebruikte methoden kan het effect niet worden bewezen. ‘De gronden waarop die lessen zijn gekozen, zijn soms verbazingwekkend.’
 
Dat blijkt uit onderzoek van vijf Nederlandse universiteiten en het Trimbos Instituut. Zij hebben ruim 8.000 kinderen gevolgd en geanalyseerd of er in hun klassen daadwerkelijk minder werd gepest. Voor het eerst zijn zeven methoden wetenschappelijk onderzocht
Afbeelding invoegen
   
Lees hier het hele artikel
 
Bron:nos.nl 24-12-17
Profclubs jagen op 'voetbalbaby's'
 
In de jacht op talent komen Nederlandse voetbalclubs uit bij steeds jongere kinderen. Al voor hun zesde jaar worden ze gescout op de amateurvelden en verleid om naar de opleiding van een profclub te gaan. Volgens experts is dit systeem niet effectief en zelfs gevaarlijk voor de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van de talenten. Zij pleiten ervoor dat profclubs kinderen tot hun twaalfde met rust laten.
 
Bron: sport.nl 12-12-2017
Commissie de Vries: veel actievere bestrijding seksuele intimidatie en misbruik in sport noodzakelijk
 
Seksuele intimidatie en misbruik in de sport komt vaak voor en het is dringend noodzakelijk dat sportclubs snel veel meer gaan doen aan de vele incidenten en het voorkomen daarvan. Dat concludeert de Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport, geleid door voormalig minister Klaas de Vries. Op dinsdag 12 december presenteerde de commissie haar rapport met bevindingen op basis van onderzoek dat in het voorjaar begon.
 
Lees het hele artikel
 
Zondag 25 maart 2018 Bron goudenkansen.eu
Artikel: Kinderen verdienen betere trainers en gymdocenten!
 
Hoe gaan we met groepsleerkrachten om- of bijscholen of stellen we meer vakdocenten aan? De waarde van een diploma? Wat is nog de waarde van een trainersdiploma? En als de lat verhoogd wordt, wat betekent dat voor de huidige vrijwilliger of de vrijwillige ouder in het voetbal? En nog veel meer....

Afbeelding invoegen

Bron: Omroepbrabant.nl 07-11-2017
Hoe voorkom je seksueel misbruik op sportverenigingen. Wilhelmina Boys geeft het voorbeeld                     

BEST - Hoe zorg je ervoor dat sportende kinderen geen slachtoffer worden van seksueel misbruik? Een vraag die, zeker na recente gebeurtenissen, veel sportverenigingen bezighoudt. Voetbalclub Wilhelmina Boys in Best doet er alles aan om het te voorkomen: elke vrijwilliger moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben.

Vorige week kwam naar buiten dat een jeugdleider bij een voetbalclub in Schaijk foto’s en filmpjes maakte van minderjarige tieners. Zondag werd een achttienjarige jongen uit Langeboom aangehouden omdat hij mogelijk ontucht heeft gepleegd met een meisje van vier op het terrein van voetbalclub SES. 

Gebeurtenissen die de kwetsbare positie van kinderen bij sportvereniging wederom in het voetlicht zetten. "Het is een grote verantwoordelijkheid", vindt voorzitter Andor Jansen van voetbalvereniging Wilhelmina Boys.

Bron: allesoversport.nl 18-08-2017
Tips voor het trainen van kinderen met overgewicht bij de sportvereniging

Als trainer wil je dat alle kinderen zich welkom voelen bij je vereniging. Kinderen moeten plezier hebben en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Voor kinderen met overgewicht is vaak wat extra aandacht nodig om dit voor elkaar te krijgen. Tips voor het omgaan met deze kinderen, inclusief wat casussen om mee te oefenen, vind je op deze pagina.

Kinderen met overgewicht voelen zich niet altijd direct thuis bij een sportvereniging of andere sportorganisatie. De drempel om deel te nemen is vaak hoog. Ze zijn vaker onzeker en bang dat ze niet mee kunnen komen. Het aanbod sluit niet altijd aan bij hun behoeften en interesses, of ze denken dat het voor hen niet geschikt is. De trainer speelt een belangrijke rol bij het opnemen van deze kinderen in de groep.

Lees het hele artikel

22-12-2016
NOC*NSF wil onderzoek naar misbruik in sport

NOC*NSF wil op grote schaal onderzoek doen naar seksueel misbruik in de sportwereld. Het onderzoek moet zich richten op de afgelopen dertig jaar, bevestigt de sportkoepel na berichtgeving in de volkskrant.
NOC*NSF wil met het onderzoek antwoord krijgen op de vraag of er in Nederland veel 'stille' slachtoffers zijn, die nooit hun verhaal hebben gedaan.

De ervaring leert dat mensen er heel lang mee rond blijven lopen. Ook vanuit andere sectoren horen we dat het belangrijk is dat je de ruimte biedt, hoe lang het ook na het plegen van het feit is, dat mensen erover kunnen praten. Wij willen die mogelijkheden verruimen", zei woordvoerder Geert Slot van NOC*NSF in het NOS Radio 1 journaal. Aanleiding voor het onderzoek zijn de misbruikverhalen uit Engeland. Daar hebben de laatste weken honderden voetballers verteld over seksueel misbruik door trainers in de jaren 80. Deze week deed ook oud-wielrenster Petra de Bruin voor het eerst haar verhaal over misbruik in Nieuwsuur.

Directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF zegt in de Volkskrant dat het voor de sport belangrijk is om de eigen geschiedenis te kennen. "Ik zou iedereen die zoiets is overkomen willen aanraden er zo snel mogelijk over te praten." Dielessen hoopt dat het onderzoek volgend jaar kan beginnen.
Bron: http://nos.nl/artikel/2149789-noc-nsf-wil-onderzoek-naar-misbruik-in-sport.html

Bron: volkskrant.nl Gepubliceerd: 01-03-2017 Door:  
Oud minister De Vries leidt onderzoek naar seksueel misbruik in de sport

Oud minister Klaas de Vries gaat het onderzoek leiden naar seksueel misbruik in de sportwereld. De PvdA-politicus is door sportkoepel NOC*NSF benoemd tot voorzitter van een driekoppige commissie die moet kijken hoeveel sporters de afgelopen tientallen jaren zijn misbruikt. Dat melden bronnen aan de Volkskrant.

Lees artikel

Trainen met kinderen met een leerachterstand of gedragsproblemen
Communicatie tussen ouders en trainer(s) van essentieel belang


Sporten kan een geweldige ervaring zijn voor kinderen met een leerachterstand of gedragsstoornissen/gedragsproblemen. Het is een goede manier om overtollige energie te verbranden en het helpt kinderen om te werken aan vaardigheden zoals zelfbeheersing, focus en fysieke coördinatie. Maar bovenal het kind heeft plezier. Maar om het sporten van het kind succesvol te laten verlopen is de communicatie tussen ouders en trainer(s) van essentieel belang. Want als de trainer het kind niet begrijpt of slecht communiceert met het kind kan het een probleem zijn.
En als de trainer juist de zwakke punten van het kind overdreven kritisch benaderd kan het zelfs een ramp worden. Hieronder een aantal tips die je als trainer en ouder(s) kunt doen om het sporten van het kind te laten slagen.
Verdiep je in het kind en in de problemen van het kind
Krijg je als trainer een kind met gedragsproblemen in je groep, laat je dan niet wegzetten met alleen informatie als "mijn kind heet ADHD". Als je als trainer het kind een echte kans wilt bieden dan dien je je te verdiepen in het kind en zijn/haar problemen. Deze informatie kun je verzamelen door:
  • Een bezoek aan zijn/haar ouders
  • Een bezoek aan zijn/haar school/leraar
  • Te lezen over het specifieke gedragsprobleem of stoornis.
Het is zeer nuttig zijn om de strategieën die werken op school thuis of bij andere activiteiten te delen.
Tips ouders
Wees duidelijk en eerlijk over het probleem van uw kind. Je kan zeggen "mijn kind houd niet van schreeuwen" maar je kan ook specifieker zijn; "mijn kind wordt boos als iemand schreeuwt omdat hij vaak niet weet wat hij verkeerd doet" dat biedt meer ruimte voor het gesprek. Ondanks dat de trainer investeert in het kind is het haast onmogelijk dat de coach uw kind echt leert kennen als hij geen kennis heeft over de mogelijke symptomen. Het specifiek uitleggen van de problemen van uw kind kan de coach helpen zich aan te passen aan de coach-aanpak.
Luister goed naar de trainer/coach
Hoor de kant van de coach. Een leraar op school zal zich richten om het kind individueel te laten slagen. Maar als trainer/coach heb je de verantwoordelijkheid en de taak om het hele team te laten slagen.
Vooral een al te agressief kind die de regels maar moeilijk volgt kan de verstandhouding van de trainer/coach met zijn overige kinderen in gevaar brengen. Daarom is het verstandig dat de ouders goed luisteren naar het verhaal van de coach en hoe het gedrag van uw kind invloed heeft op de overige kinderen. Dat stelt u (ouders-trainer) in staat om samen andere strategieën te proberen om uw kind beter te laten functioneren.
Het is mogelijk dat ondanks de beste inspanningen, de coach niet bereid of niet in staat is om met het gedrag van uw kind om te gaan. In dat geval kunt u nog eens gaan praten met deskundigen, maar beter is dan om uw kind te plaatsen in een team met een coach die wel (beter) met het gedrag van uw kind om kan gaan.

De trainer en ouders kunnen samen ook nadenken of dit wel de juiste sport is voor uw kind. Soms ontkom je er niet aan om In het belang van het kind een andere sport te kiezen wat beter past bij u kind.

 
0

0