Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen

Homepage


Maandag 30 juli 2018
EK CP Voetbal 2018 
 

 
 12-02-2018
G-Voetbal in België
 
Via een brochure bezorgen de KBVB en Voetbal Vlaanderen de clubs in België praktische informatie. Een kijkje over de grens.
 
Afbeelding invoegen 
 

Bron: fondsgehandicaptensport.nl
Starten met G-voetbal: Nationaal G-voetbalplan - subsidie aanvragen

Om verenigingen een extra impuls te geven en financiële drempels weg te nemen om te starten met G-voetbal, stelt ING de komende 3 jaar financiële middelen beschikbaar. Zo kan Fonds Gehandicaptensport nieuwe G-teams  supporten met een bijdrage van max. €5.000 (voor 3-jaar). Ook is het mogelijk om een stimuleringsbijdrage aan te vragen bijvoorbeeld voor het opleiden van G-voetbalkader, vervoer of het aanpassen van de accommodatie. Het Fonds kan subsidies verstrekken zolang ze daar de middelen voor hebben. Zij zijn

hierbij afhankelijk van onze partners en jaarlijkse donatieopbrengsten.
 
Hoe u een subsidie kunt aanvragen en veel meer informatie: Lees hier

Bron: vi.nl
Fonds gehandicaptensport en VI

Het bekendste voetbalblad van Nederland, Voetbal International is partner van het Nationaal G-voetbalplan van Fonds Gehandicaptensport. Samen met ING en de KNVB maakt VI zich sterk om G-voetbal in de buurt mogelijk te maken. Artikelen en filmpjes hierover kunt u zien door op onderstaande banner te klikken.Bron: sporza.be Gepubliceerd: 03-10-216
Duivels spelen match met G-voetballers: "Zo'n spits kunnen wij wel gebruiken"

Na de maandagtraining namen zes Rode Duivels (Romelu Lukaku, Mertens, Vertonghen, Mignolet, Eden Hazard en Witsel) de tijd om een wedstrijdje te spelen met acht voetballers met een verstandelijke beperking, zogenoemde G-voetballers.

Lees artikel

Bron: demos.be Gepubliceerd 13-01-2015 (Kris)
Meedoen is soms belangrijker dan mee kunnen.
Zevenjarige voetballer met een beperking niet meer welkom in zijn ploeg!


Een artikel in de Standaard vandaag (DS 13 januari) maakt gewag van een zevenjarige jongen met een fysieke beperking die niet langer welkom zou zijn bij zijn 'reguliere' voetbalclub. Halfweg het seizoen kregen de ouders van het jongetje naar verluid een telefoontje van de club. Ze hebben geprobeerd, maar de jongen kan niet mee en houdt ook de rest van ploeg tegen om zich verder te ontwikkelen. Het is altijd een beetje tricky om af te gaan op de inhoud van een krantenartikel. Toch een aantal kleine bedenkingen.

Lees artikel
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen