Futsal Homepage
 

0
 
 
 
 
 
  
 
 
 

Bron: keepitonthedeck.com 1-12-17 TH Geplaatst 07-12-1017
"Futsal" stop met praten ga spelen
 
Wist je dat vergeleken met een voetbalwedstrijd (11-11) een zaalvoetballer 600% vaker de bal raakt. Al jarenlang wordt er over Futsal gesproken., de meeste zijn het er over eens dat futsal een enorm potentieel heeft om meer intelligente en technisch begaafde voetballers te helpen ontwikkelen, maar het lijkt in de meerderheid van veel landen en veel coaches nog niet doorgedrongen te zijn.
Wat is een beter spel om de fundamenten van het voetbal aan te leren dan Futsal?  Een spel dat uitdaging vereist in de krappe ruimtes, een spel dat vereist dat spelers constant oplossingen moeten vinden en beslissingen moeten nemen in een fractie van een seconde!
 
Lees hier het hele artikel

Zondag  11-02-2018
Portugal Europees kampioen Futsal
 
Portugal is gisteren voor het eerst in geschiedenis Europees kampioen zaalvoetbal geworden. In een zinderende finale versloeg het favoriet Spanje met 3-2. Zie hier beelden van de finale en alle informatie over het EK van 2018.
 
 
 
 Alles over het EK Futsal 2018 open: https://www.uefa.com/futsaleuro/index.html#/
 
Bron: vlaamsezaalvoetbalbond.com
Futsal voorbeeldtrainingen op website van VZVB

Op de website van de Vlaamse Zaal Voetbal Bond is veel (jeugd) Futsal-oefenstof te vinden. Op de pagina kan je binnen de verschillende jeugdcategorieën trainingsvoorbeelden terugvinden. Deze trainingsvoorbeelden kunnen ook gebruikt worden voor de volwassenen. Klik op onderstaande afbeelding om naar de website te gaanBron ad.nl Gepubliceerd: 29-01-2014. Door Daan de Jong bron A.D.-Sportwereld
Ze kunnen allemaal het Wilhelmus meezingen

In de selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam is keeper Pieter Grimmelius de enige 'honderd procent Hollander' Niettemin heeft het team van bondscoach Marcel Loosveld een sterk Oranjegevoel. Ze kunnen allemaal het Wilhelmus meezingen.Lees artikel

Schrijver en tv-maker Salaheddine bracht een bezoekje aan de spelers en stelt de mannen aan u voor.


Lees artikel

Bron: KNVB 2012

In 2012 was het doel van de KNVB om in 2016 in de top 10  van de world ranking te staan!           

De KNVB wilde in 2012 het futsal zichtbaar maken in Nederland. Laat het zien "Show It" was 5 jaar geleden het idee. Futsal wordt steeds populairder in Nederland vertelde de KNVB in 2012 en in 2016 zouden naar verwachting  130.000 mensen in Nederland futsal spelen. Het ultieme doel was om met Nederland in 2016 in de top10 van de Futsal World Ranking te staan.
2017
Anno 2017 horen we niets meer van de ambitieuse plannen van de KNVB. Door de hoge inschrijfkosten en het ontbreken van ondersteuning van het bedrijfsleven (sponsors) stoppen veel verenigingen om financiele redenen,waardoor het aantal leden eerder afneemt dan toeneemt. Verder vertoefd Nederland op een nietszeggende 26e plaats op de Futsal World Ranking en staat het lager geplaatst als b.v. landen als Azerbaijan, Kazakhstan, Egypte en Panama. En het is stil in Zeist over Futsal!

Promotiefilmpje KNVB 2012
 
 
Lees hier het complete plan uit 2011/12


Video Keeperstraining0