Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen       Afbeelding invoegen
Nieuws voor clubs en bestuur
 Zaterdag 20 oktober 2018      
De 50 spelers met de meeste marktwaarde 2018      
       
     
       
     
Woensdag 17 oktober 2018      
De meest waardevolle clubs in de Champions League 2018      

     
ISPO.com heeft de laatste financiële verslagen van alle clubs verwerkt en een lijst samengesteld met de meest waardevolle clubs in de Champions League op basis statistieken zoals de KPMG Football Benchmark.      
De ranglijst verenigt de clubs met de hoogste winst na belastingen - en laat zien dat degenen die het goed doen, ook met weinig omzet in de Top10 kunnen komen      

     
 
   
 
Vrijdag 03 augustus 2018 
Droogte en hitte: Adviezen van de KNVB 
 
 
   
 
Donderdag 02 augustus 2018 
Veel voetbalvelden onbespeelbaar door droogte 
 
Het einde van de droogteperiode is nog lang niet in zicht, meldt Weerplaza dinsdag op basis van zogeheten modelberekeningen. Het blijft volgens het weerbureau tot ''diep in volgende week'' op de meeste plaatsen droog. Het neerslagtekort wordt daardoor almaar groter. 

Nog twee weken droogte? Nu al zijn veel voetbalvelden van amateurclubs naar de mallemoer. Er is geen sproeien tegen bij de huidige verdampingsgraad. Het gras verdort of groeit op z'n best tergend langzaam. Kan de competitie in september eigenlijk wel van start? Of regent het straks afgelastingen? Wordt vervolgt..          


Lees hier artikelen over de droogte bij amateur-voetbalverenigingen 
 
Vrijdag 11 mei 2018
Met Lierse SK verdwijnt een traditieclub uit het Belgische voetbal
 
Dit is het officiele persbericht van afgelopen woensdag 09 mei
Dit is het officiële en volledige persbericht: Als gevolg van het bovengenoemde besluit heeft het management van VZW (Academie) ook besloten faillissement aan te vragen. K. Lierse SK kondigt aan dat zij vandaag faillissement heeft aangevraagd na de terugtrekking van een kandidaat-koper in het weekend en het ontbreken van nieuwe investeerders. Het management heeft tot op heden gevochten om een ​​oplossing voor de club te vinden, maar betreurt dat een dergelijke oplossing niet is gevonden. Het management wil ook de spelers en supporters van de club bedanken voor hun constructieve houding en uitingen van sympathie gedurende de laatste paar dagen. Alle salarissen vanwege het personeel van de club worden betaald. 
Afbeelding invoegen
Meer lezen: Met lierse verdwijnt een traditieclub - Lierse na 112 jaar failliet -
 
Maandag 02 april 2018
Kritiek op speelkalender is volgens de KNVB veel te voorbarig
 
"In nauw overleg met de clubs zijn we uiteindelijk op een kalender uitgekomen, waar iedereen enthousiast van werd en niemand van kon voorzien, dat we tegen weersomstandigheden zouden aanlopen, die we zelfs een beetje ontwend zijn" Dit schrijft Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee in zijn column. We hopen dat je gelijk hebt Jan Dirk, maar...voor hetzelfde geld heb je volgend jaar weer een slechte winter!
 
Afbeelding invoegen
 
Donderdag 22 maart 2018 Bron: allesoversport.nl
Actieve jeugd: Scheidsrechter zijn geeft jongeren zelfvertrouwen
 
Hoe maak je jongeren actief binnen jouw sportvereniging? Een praktijkvoorbeeld van voetbalvereniging Buitenboys Almere, die jongeren inzet als scheidsrechter. Zij delen hun beste tips voor andere sportverenigingen. Bij Buitenboys in Almere kunnen jongeren al vanaf hun twaalfde meedraaien als scheidsrechter. Ze krijgen een goede theoretische basis én begeleiding in de praktijk. De commissie Scheidsrechterszaken en enkele jonge scheidsrechters delen hun ervaringen en geven tips. Afbeelding invoegen

Lees hier het hele artikel
 
Vrijdag 08 juni 2018 Bron: omroepbrabant.nl
Racistische 'Aapjes opmerking' kost bestuurder van voetbalclub CHC de kop

DEN BOSCH - Voetbalclub CHC in Den Bosch heeft een bestuurslid ontslagen na racistische opmerkingen. Hij noemde de club onder meer 'een opvanghuis voor aapjes van de straat'. De afgelopen dagen verkeerde de club in crisis: zeker zestig vrijwilligers, jeugdtrainers en jeugdspelers zijn opgestapt vanwege de opmerkingen.
"De gemaakte opmerkingen kunnen niet geaccepteerd worden en daarom is deze beslissing gemaakt in het belang van de vereniging", vertelt het bestuur.

Afbeelding invoegen
LEES OOK: Crisis bij voetbalclub CHC na racistische opmerkingen bestuurslid
De club heeft veel leden uit minderheidsgroepen, vooral op de jeugdafdeling. Vooral onder de jongeren zijn veel leden vertrokken. Met deze maatregel en nieuwe gesprekken hoopt de club de jeugdafdeling zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Eerder had de club een conflict met de gemeente. Die zegde het vertrouwen op in een deel van het bestuur omdat subsidiegeld verkeerd is besteed. De bestuurder noemde de club in dat conflict 'een opvanghuis voor aapjes van de straat'. Die opmerking zorgde voor veel ophef binnen de club.

Donderdag 22 februari 2018
Opleiding vertrouwenspersoon voor sportclubs
 
Seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag komt ook binnen de sport voor. Niet alleen bij jonge sporters maar ook tussen sporters onderling of tussen begeleiders. Als een slachtoffer van ongewenst gedrag dat wil melden, dan moet dat bij een vast aanspreekpunt kunnen. Het onderwerp is niet makkelijk bespreekbaar. En als er geen luisterend oor is van iemand die raad kan geven, dan maakt dat het melden extra moeilijk.
Opleiding:
Afbeelding invoegen Tijdens de training van de Academie voor Sportkader die 2 dagdelen duurt worden gesprekstechnieken geoefend en worden alle aspecten van het werk van de VCP geoefend. Na voltooiing van de opleiding wordt een certificaat van de Academie voor Sportkader uitgereikt.
Lees hier meer
 
Maandag 05 maart 2018 sportnieuws.nl
Amateurvoetbal: Afgelastingen brengt clubs en KNVB in problemen
 
De laatste speelronde in het amateurvoetbal staat voor zaterdag 26 en zondag 27 mei gepland. Vóór dat weekeinde moeten alle overige wedstrijden gespeeld zijn. Door de vele afgelastingen van de afgelopen periode gaat dat heel moeilijk worden, met nog 10 of 11 duels te gaan, maar er zijn ook ploegen die nog 16 of zelfs 17 wedstrijden moeten spelen!
Competitievervalsing:
Dat levert scheve verhoudingen op en misschien nog erger: competitievervalsing ligt op de loer "scheefgroei willen we tot een minimum beperken. Vandaar dat we de wedstrijden zo snel mogelijk willen inhalen" veelal doordeweeks, zegt een woordvoerder, omdat alle inhaalweekeinden inmiddels zijn vol gepland. Het verlengen van de amateurcompetities is ook geen optie de KNVB is namelijk gebonden tot de speeldagenkalender, die samenhangt mat de internationale agenda. Afbeelding invoegen

Het komt de laatste jaren regelmatig voor dat het amateurvoetbal zijn meeste wedstrijden afrost in een volgepropt  programma van half maart tot eind mei. Beste KNVB, ga er van de zomer nu eens goed voor zitten om over een andere opzet van het competitieprogramma te praten. Niet alleen discussiëren maar kom daadwerkelijk met een goed plan. Alle clubs zitten hier al lang op te wachten.
 
Een reactie van een jeugdleider/trainer:
"Klinkt logisch. Ons JO11-2 team moet zich houden aan de internationale kalender
Het kan zijn dat we Europa in gaan..."
Bron: https://sportnieuws.nl/voetbal/amateurvoetbal/mega-amateurwedstrijden-seizoen-afgelast-problemen-knvb/
 
Dinsdag 20 februari 2018
De begrotingen van profclubs in Nederland en BelgiëNederlandse clubs hebben 132 miljoen meer te besteden dan hun Zuiderburen maar presteren minder
 
Afbeelding invoegen Nederlandse clubs in de Eredivisie hebben maar liefst 132 miljoen Euro meer te besteden dan clubs op hetzelfde niveau van onze Zuiderburen. Zeker in de top drie is er een enorm groot verschil. Waar Ajax een begroting heeft van 80 miljoen, moet Anderlecht het met 45 miljoen doen. PSV met 70 en Feyenoord met 64 miljoen hebben een grote voorsprong op de nummers 2 KAA Gent 44 en 3 Club Brugge 38 miljoen. Toch presteren Belgische clubs de laatste jaren beter in Europa dan Nederland. Vitesse wist in de Europa Leaque niet te winnen van Zulte Waregem die 10 miljoen minder te besteden hebben dan de Arnhemmers. Geld zegt gelukkig niet alles in het voetbal. Iedereen kan van iedereen winnen. Maar met geld kan je wel betere spelers vastleggen of je jeugdopleiding verbeteren, wat toch kans biedt op meer succes.

Met deze conclusie mogen we gerust stellen dat Nederland op het gebied van scouting, management (spelers aantrekken) de laatste jaren ook ernstig tekort schiet. Het wordt tijd dat clubs en de KNVB daar ook eens over na gaan denken.Open hier: Begrotingen Nederland en België seizoen 2017-2018

06-01-2018
Opleidingsvergoeding transfers: 562 € per opleidingsjaar
 
De hoogte van de opleidingsvergoeding voor amateurverenigingen bedraagt 562 euro per opleidingsjaar. Voor de complete regeling omtrent de opleidingsvergoedingen wordt verwezen naar het Reglement Overschrijvingsbepalingen Algemeen, Opleidingsvergoeding en Solidariteitsbijdrage in de reglementenbundel van de bondsvergadering.
 
Meer info
 
Bron:http://voetbalscholing.nl/voetbalscholing.nl 06-11-2017
Ik stop ermee...Omdat ik het nu niet leuk meer vind
 
Ruim 25 jaar ben ik bezig met jeugdvoetbal, als trainer, coördinator, scheidsrechter, kampleider en bestuurslid. Vele jaren heb ik met plezier en in samenwerking met andere vrijwilligers en ouders, kinderen hun hobby, voetbal, laten uitoefenen. Maar Remko Dijkmans, (ex)voorzitter Excelsior ’20 is ermee gestopt!

Lees hier waarom?
 
Zaterdag 24 februari 2018
België: Kunstgrasvelden met rubberkorrels getest en goedgekeurd
 
Een jaar geleden ontstond ongerustheid over voetbalvelden met kunstgras. Daarop liggen namelijk rubberen korrels die allerlei chemische, zelfs kankerverwekkende stoffen bevatten. De stad Sint-Truiden besliste toen om de rubberkorrels van twee kunstgrasvelden te halen (DS 17 februari 2017). Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) meldde dat eigenaars van kunstgrasvelden hun rubberkorrels konden laten onderzoeken op kosten van de bandensector, aangezien deze gemaakt zijn van fijngemalen oude autobanden. Afbeelding invoegen
Het voorbije jaar werden zo 102 velden bemonsterd door Recytyre/SGS en in het lab onderzocht, leert navraag op het kabinet-Muyters. Uit de tests blijkt dat alle velden voldoen aan de REACH-normen (de Europese wetgeving rond chemische stoffen) en dat het dus veilig is om op de velden te sporten. (vsa)
Bron: https://www.standaard.be/cnt/dmf20180221_03370737
 
Lees ook:Afbeelding invoegen
 
 26 januari 2018 Bron: https://sportzaken.pro/
Voetbalamateurs pikken puntenaftrek KNVB niet
 
Veertien amateurclubs uit de 2e en 3e divisie krijgen van de KNVB puntenaftrek omdat zij niet aan de licentie eisen voldoen. De clubs zijn samen in beroep gegaan tegen de beslissing van de licentie-commissie van de KNVB. Zij stappen naar de rechter als zij hun zaak bij de voetbalbond definitief verliezen.
 
 
Afbeelding invoegen
   
Bron: nieuwsblad.be / voetbalprimeur.nl Geplaatst 24-01-18
Belgische topclubs willen het kunstgras van STVV weg!
PEC Zwolle hakt knoop door en stopt met kunstgras
 
In Nederland is de discussie in volle gang,moet het kunstgras weg of niet? In Belgie is STVV (Sint Truiden) de enigste profclub die op kunstgras speelt. Op aandringen van profclubs zoals AA.Gent gaat de PRO-Leauge STVV aanspreken over zijn kunstgrasveld (wordt vervolgd). In Nederland spelen op het hoogste niveau maar liefst zeven clubs op kunstgras. Gisteren werd in een emotionele discussie door PEC Zwolle besloten dat het terugkeert naar hybride gras in het eigen stadion. Al zal het nog wel een tijdje duren voordat het kunstgras daadwerkelijk is verdwenen uit de thuishaven van PEC, aangekondigd is dat ze in 2021of 2022 pas overstappen naar hybride gras! Onlangs maakte Almere City bekend dat het switcht van kunstgras naar echt gras.

Bron:sport.nl voor clubs geplaatst th: 24-12-17
Ledenbehoud en ledenwerving

Ledenbehoud is voor sportclubs een essentieel thema. In een groot aantal sporten staat het ledental bij de clubs onder druk. Dan kun je denken aan ledenwerving als oplossing, maar het bestaansrecht van je club is ook sterk afhankelijk van je inspanningen om leden te behouden. Clubs die niet in staat zijn leden te behouden, zien het positieve resultaat van ledenwerving immers snel in rook opgaan. Gelukkig kun je zelf veel doen om leden te behouden.

Lees op sport.nl alle informatie over het behoud en werving:
Ledenbehoud: open hier
Ledenwerving: open hier

Bron: bav-voetbal.nl gepubliceerd 2 november2017
Regeerakkoord: Vergoeding vrijwilligers naar 1.700 Euro


In het nieuwe regeerakkoord van Rutte III is een voorstel opgenomen om de vrijwilligersvergoeding te verhogen met 200 euro per jaar, van 1.500 euro naar 1.700 euro.

Sport en bewegen heeft een mooie plek gekregen in het akkoord. Het nieuwe kabinet wil gebruikmaken van de positieve kracht van sporten en bewegen. Het kabinet wil, samen met de sportsector en gemeenten, de sport in Nederland financieel en organisatorisch versterken. Sportbonden en een bloeiend verenigingsleven hebben hierin een centrale positie. In totaal wordt de sportbegroting opgehoogd van € 136 miljoen naar € 161 miljoen, een verhoging van bijna 18,5 procent. Meer lezen

Kijk hier voor de belangrijkste voorstellen die Rutte III voor de sportsector heeft.

Bron: sportenstrategie.nl 3 februari 2017 //KNVB// Door: Laura Jonker, Erik van Spanje en Wim van de Fliert
Wanneer is het zinvol om de trainer te ontslaan?
 
Voetbal International kopte eind december dat seizoen 2016/2-17 de boeken ingaat als het eerste seizoen in 33 jaar dat alle Eredivisie trainers de kerst halen. De kop suggereert dat dit een grote uitzondering is en misschien is dit ook wel zo.
 
Elk seizoen sneuvelen er weer vele trainers vanwege de tegenvallende prestaties. In de Eredivisie hebben de trainers dit seizoen (nog) hun baan behouden, maar in de Jupiler League zijn de contracten van de trainers van onder andere De Graafschap, NAC Breda en Fortuna Sittard vroegtijdig ontbonden. Het ontslag van trainer Frank de Boer bij Inter Milaan na 3 maanden is waarschijnlijk het ontslag dat we allemaal het scherpst voor de geest hebben. De vraag is of het ontslag van een trainer uiteindelijk zin heeft voor zowel de prestatieve als financiële situatie van een voetbalclub?
 
Lees hier het hele artikel
 

Bron: www.sportenstrategie.nl Gepubliceerd: 1 februari 2017 //KNVB// Door: Prof. mr. Marjan Olfers
Eis van KNVB amateurclubs om contractspelers in dienst te nemen is in strijd met mededingingsrecht 
De recente verplichting, via het licentiesysteem van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (hierna: KNVB), gericht op de amateurclubs om een bepaald aantal contractspelers tegen een bepaald loon in dienst te nemen, staat haaks op het amateurisme als doelvrije recreatieve activiteit. De verplichting staat echter ook in een gespannen relatie tot het mededingingsrecht. In dit artikel staan deze mededingingsrechtelijke aspecten centraal. Vanzelfsprekend zijn er ook verenigingsrechtelijke, arbeidsrechtelijke en bijvoorbeeld fiscale gevolgen, maar die laat ik in dit artikel buiten beschouwing.
 
Na een korte beschouwing van de amateursport en de bijzondere dimensie van de amateursport, wordt kort ingegaan op de wijziging van de structuur en de licentie-eisen. Daarna volgt een mededingingsrechtelijke analyse. Ik sluit af met een conclusie.
 
Lees hier het artikel
 
Bron:sportknowhowxl.nl gepubliceerd 6 september2016
Onderzoek: Grote verschillen bij trainersvergoedingen in het amateurvoetbal

Dagelijks betreden tienduizenden trainers de amateurvelden in Nederland voor het trainen van onze voetballers. Veelal gebeurt dit door vrijwilligers en goedwillende ouders. Er is echter ook een grote groep (selectie)trainers die betaald worden voor hun diensten. Onderzoek toont aan dat er grote verschillen zijn in de vergoeding die amateurclubs toekennen aan deze groep trainers. Zo krijgen seniorentrainers veel meer dan jeugdtrainers, verdienen trainers van mannenelftallen vijf keer zoveel als trainers van vrouwenelftallen, worden voetbaltechnische diploma’s gewaardeerd met meer geld en is de hoogte van de vergoeding afhankelijk van de regio waar je trainer bent. Deze en andere conclusies komen voort uit het onderzoek naar vergoedingen voor trainers in het amateurvoetbal, uitgevoerd door sportadviesbureau NMC Bright.

Lees hier het hele artikel
Open Benchmarkrapport vergoedingen trainers.pdf

 Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
   
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen