New000000 
New 
New Cel New 


Homepage blessures & Preventie
 
Bron: Tubantia 
Waarom een Ezel sneller een hamstringblessure oploopt dan een Jaguar

liefst vier spelers van Heracles kampen met een hamstringblessure. In dagblad Tubantia komt Henk Kraaijenhof aan het woord. Hij stelt vast dat door foute looptechnieken en verandering van speelvelden (van kunstgras naar natuurgras e.a.) veel clubs heden ten dagen kampen met hamstringblessures.
Afbeelding invoegen

Lees hier het hele artikel

 
  Bron: ad.nl Edwin van der Aa 24-10-2016
  Koppen heeft impact op het geheugen
   
  Koppen bij voetbal beschadigt direct de hersenen en zorgt tijdelijk voor een zwaar verminderd geheugen, blijkt uit nieuw onderzoek. Moet de kopbal nu in de ban? Voor het eerst is via een groot Schots onderzoek aangetoond dat een gewone koptraining het brein al direct aantast. De geheugenprestaties van de spelers namen zelfs 'significant' af, al ebde dat effect binnen 24 uur weg. Toch maken onderzoekers zich zorgen over de gevolgen op de langere termijn. 
   
 
   
 
  Bron: consultancy.nl 21 maart 2016
 

Sportblessures kosten samenleving 532 miljoen euro per jaar

  De afgelopen jaren is het aantal sportblessures in Nederland fors toegenomen. Onder jeugdige sporters in ons land ligt het aantal sportblessures naar schatting ruim 100.00 keer hoger dan in 2009, en bij de volwassen sporters nam het aantal blessures nog sneller toe. Bekijk en lees de analyse van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport bij consultancy.nl
   
 
 
 
   Bron: abcnews.go.com 25 maart 2014
 

Forse toename ACL (kruisband) blessures bij kinderen

 
Artsen in de Verenigde Staten zeggen dat ze veel meer ACL blessures zien op basisscholen. In New York werd naar een database gekeken en men kwam tot de conclusie dat er een vijf tot zesvoudige toename was van het aantal kruisbandoperaties bij kinderen in de afgelopen 20 jaar.
Het meest komt de ACL blessure voor bij kinderen die herhaaldelijk vaak dezelfde oefeningen of trainingen doen...
 
   
    
   
 
  Bron: bewegenzonderpijn.com
  Overbelasting vaak grootste boosdoener bij slijmbeursontsteking
   
  Een slijmbeursontsteking kan uw leven behoorlijk gaan beheersen. Soms kan de pijn zo hevig zijn, dat u nog amper kunt functioneren. Aangezien slijmbeurzen overal in het lichaam voorkomen, kan deze aandoening in veel gewrichten ontstaan. De slijmbeurzen die het meest ontstoken raken, zitten in de schouder, knie, heup, elleboog en enkel. Deze aandoening komt evenveel voor bij vrouwen als mannen.
   Afbeelding invoegen
   
  Lees hier het artikel
   
 
Medisch & Gezondheid
 


New000000 
New 
New Cel New